Ovih dana djelatnici tvrtke Maslačak d.o.o. intenzivno rade na popravku puta od Musića prema Hrkanovcima u duljini od nekih 500 metara, koji lokalnom stanovništvu služi kako bi došli do svojih njiva, ali i uvelike skraćuje put do Hrkanovaca. Put je bio u zaista lošem stanju i bilo je krajnje vrijeme da se popravi. Trenutno se izvode zemljani radovi kako bi se pripremila podloga za nasipavanje tucanika, a u planu je i iskop manjeg kanala uz rub kako voda uslijed kiša ne bi išla sredinom puta i tako opet napravila rupe i vododerine.

Prošli tjedan Maslačkovi djelatnici radili su i na izgradnji septičke jame za dom u Milincu što je bilo neophodno kako bi imali adekvatno zbrinjavanje otpadnih voda iz doma. Također su postavili i novu ogradu na groblju u Paučju jer je stara bila dotrajala i pokidana pa su ulazile životinje.

Radi se i u kompleksu Stara Kupka gdje su rušili stari dotrajali strop i pregradne zidove u nekadašnjem restoranu kako bi zgradu pripremili za daljnju sanaciju i uređenje te otvorenje koje je planirano za sljedeću godinu.

Uz sve ovo, radi se i na održavanju groblja i zelenih površina, evidenciji korisnika grobnih mjesta te uvođenju naplate grobne naknade.

Djelatnici Maslačka nastavljaju s radovima

U planu je izgradnja pješačke staze od doma do groblja u Milincu, izgradnja terase u sklopu doma u Slobodnoj Vlasti, premještanje i popravak ograde na groblju u Milincu, izgradnja ograde na groblju u Levanjskoj Varoši. Naravno, nastavlja se i s radovima u Breznici na kompleksu Stara kupka. 

Foto: Maslačak d.o.o.