Portal Moje Đakovo objavio je članak o našem angažmanu na radovima na kompleksu “Stara Kupka”. Članak prenosimo u cijelosti.

Otkako je Općina Levanjska Varoš postala vlasnik objekt „Stara kupka“ u Breznici Đakovačkoj, ondje se radi „punom parom“ te je kompleks na putu povratka starog sjaja koji ga je nekad krasio.

Glavnu ulogu u uređenju kompleksa ima lokalni komunalac Maslačak d.o.o., a više o samim radovima rekao nam je njegov direktor Alen Gurdon.

„Ovo ljeto radili smo intenzivno u kompleksu „Stara kupka“. Uz redovito održavanje košnjom i čišćenjem, iskopano je novo jezero koje se puni iz prirodnih izvora, a višak vode odlazi u kanal Breznica te je na jezeru izgrađen drveni most od autohtonih vrsta drveta. Također je nasipan teren kako bismo pripremili podlogu za buduće radove.“, rekao nam je Gurdon.

Dobar dio radova odvijao se i na zgradi poznatoj pod nazivom „Betula“, u kojoj bi sljedeće godine trebao biti otvoren restoran. Ondje je srušen dotrajali strop zajedno sa dotrajalim zidovima.

Ljeto je iza nas, no radovi se nastavljaju i u jesen:

„U planu za ovu jesen je izgradnja nove ceste od mosta na ulazu u kompleks do raskrižja. Radi se na obnovi infrastrukture, odnosno opskrbi el. energijom. Također planiramo sadnju mladog crnogoričnog drveća, ukrasnog grmlja te izgradnja pješačkih staza na prostoru oko jezera. U planu je i rušenje još jedne zgrade koja se ne uklapa u planove uređenja“., rekao je Gurdon o budućim radovima.

Osim otvorenje restorana u zgradi “Betula”, sljedeće godine na redu je i temeljita rekonstrukcija bazena jer je stari zbog dotrajalosti neupotrebljiv.

„Iskreno se nadamo i ulažemo sve snage kako bi ovaj kompleks zaživio starim sjajem budući da je takav prirodni resurs danas rijetko viđen.“, zaključio je Gurdon.

 

Izvor: Moje Đakovo