Brojni gradovi suočeni su s problemom prenapučenosti groblja, ali i visokim cijenama koje se moraju izdvojiti za kupnju grobnog mjesta. U Zagrebu za grobno mjesto, ovisno o groblju, treba izdvojiti od 2 i pol tisuće pa sve do 24 tisuće kuna, a cijene grobnih mjesta vrlo su skupe u Rijeci te u Splitu.

Nešto se jeftinije grobno mjesto može pronaći u Osijeku, a grobno mjesto u Đakovu platit ćete ovisno o njegovoj kvadraturi.

Zbog prenapučenosti groblja i skupih grobnih mjesta, sve više ljudi se odlučuje za sahrane izvan mjesta prebivališta, posebno u manjim sredinama, gdje su cijene grobnih mjesta puno jeftinije.

Maslačak d.o.o., tvrtka zadužena za poslove vezane uz groblja na području općine Levanjska Varoš, zaprimila je već nekoliko takvih upita, a vjeruje se kako će ih u budućnosti biti još i više.

Od prvog siječnja 2021. godine tvrtka Maslačak d.o.o. postala ja Uprava groblja i upravlja svim grobljima na području općine Levanjska Varoš. Time smo dobili pravo, ali i obvezu održavanja groblja, ukopa pokojnika, prodaju grobnih mjesta, te naplatu grobne naknade.

Cijene grobnih mjesta na grobljima općine Levanjska Varoš su prilagođene financijskim mogućnostima građana koji žive na području općine budući da je dobar dio stanovnika slabe platežne moći i kreću se od 103,50 za kn pa do 2.530,00 kn ovisno o tome je li pokojnik s područja općine Levanjska Varoš i ovisno veličini grobnog mjesta (jednostruko, dvostruko, trostruko).