Naša tvrtka Maslačak je sudjelovala i bila glavni realizator uređenja izletišta Vračica u Slobodnoj Vlasti. Napravljen je dobar posao zahvaljujući svima koji su sudjelovali te koji su za uređenje koristili svoju opremu, alat i strojeve. Uskoro ćemo krenuti i s radovima na saniranju nasipa, izmuljenju ribnjaka i odvodnji oborinskih voda.

Ovo izletište je idiličan prostor koji je u simbiozi s prirodom, šumom, izvorom pitke vode i ribnjacima, a smješten je u podnožju Dilja, u katastarskoj općini Slobodna Vlast. Uređenjem ovog prostora želimo mu dati vrijedne sadržaje i valorizaciju, a izviđačkom pokretu kvalitetnu infrastrukturu u prirodi, onu koja će iznjedriti njegove nove generacije koje će nastaviti njegovati njegovu plemenitu ideju. Projekt obuhvaća gradnju centra, kampa za obuku i boravak izviđača koji svake godine borave na prostoru Vračice. Ovo je izletište zbog svih predispozicija zamišljeno kao rekreacijski centar s pristupnom cestom, hostelom, biciklističkim stazama i dr.

U hvalevrijednoj akciji uređenja sudjelovali su: mještani Slobodne Vlasti, Breznice i Majara, članovi izviđača Klasje iz Đakova s djecom Odreda izviđača Vračica, članovi udruge Žena “Diljsko srce” (koje su priredile domjenak za sudionike radne akcije), i radnici tvrtke u vlasništvu Općine “Maslačak” d.o.o. Hvala svima!